Om oss

Stockholm Hernia Center är en fristående klinik med många års erfarenhet av kirurgi inom både offentlig och privat vård. Alla medarbetare har stor vana av sjuk- och hälsovård. Vår ambition är en verksamhet där kvalitét och patientsäkerhet är det primära.

Som patient hos Stockholm Hernia Center skall du känna dig trygg både före och efter din operation.


Image

Anders Olsson, kirurg

Verksamhetschef och medicinskt ansvarig. Specialist inom bråck och bukväggskirurgi. Läkarexamen i Uppsala 2001. Specialist i kirurgi 2008. Tidigare arbetat på akademiska sjukhuset i Uppsala, Södersjukhuset. Ansluten till Karolinska Institutet, forskar på bukväggskirurgi som ljumskbråck och rektusdiastas. Grundare av Stockholm Hernia Center.

Image

Katarina Woxnerud, naprapat

Ansvarig för träning och rehabilitering. Leg. Naprapat, examen 1991. 25 års erfarenhet av arbete med kvinnohälsa. Föreläsare och författare. Har publicerat 38 verk varav 20 böcker. Har utvecklat träningskonceptet Mammamage. Medgrundare av Hela Kvinnans Klinik.

Image

Anders Stenbäck, barnkirurg

Ansvarig för barnkirurgi. Specialiserad inom barnurologi. Läkarexamen i Uppsala 2000, Specialist i urologi 2009, specialist i barnkirurgi 2011, disputerad 2005 i ämnet transplantation och barnkirurgi.

Image

Thomas Jonsson, plastikkirurg

Specialitet inom plastikkirurgi: bröstkirurgi och body contouring. Läkarexamen i Linköping 1998. Specialist i Kirurgi 2007. Specialist i Plastikkirurgi 2011. Författat behandlingsöversikter. Grundare av Molding Plastikkirurgi i Uppsala.

Image

Camilla Elinder, koordinator

Mottagningskoordinator. Ansvarig för bokning och kundkontakt. Ekonomexamen i London 2001. Tidigare arbetat med rekrytering och på ambassad.

Image

Linn Plogmark, sjuksköterska

Ansvarig för postoperativ sårbehandling. Legitimerad sjuksköterska 20xx. Specialiserad inom sårvård.

Image

Anna Hansson, naprapat

Koordinator för preoperativ träning, postoperativ rehabilitering samt mottagning på Hela Kvinnans Klinik. Leg. Naprapat 2008.

Image

Lisa Johansson, administration

Logistik, administration, affärsutveckling och kundkontakt.


Kvalitet / Forskning

Image

Vi har en lång erfarenhet av sjukvård inom både offentlig och privat regi. Vårt mål är att erbjuda den absolut högsta kvalitén på vård och omhändertagande.

Våra behandlingskoncept grundas på klinisk erfarenhet, vetenskaplig evidens, nationella och internationella riktlinjer. Vi är anslutna till och rapporterar till svenska kvalitetsregister.

Länkar till forskning om diastas

Cohort study of the effect of surgical repair of diastasis recti abdominis - BJSOpen 2019.

Abdominell rektusdiastas kan ge funktionella besvär - Läkartidningen 2018.

Management of Diastasis of the Rectus Abdominis Muscles: Recommendations For Swedish National Guidelines - Scandinavian Journal of Surgery 2020.

Samarbete

Image

Vi har ett nära samarbete med andra vårdgivare och instanser, tex Hela Kvinnans Klinik i Stockholm.

Vi har goda erfarenheter av tvärvetenskaplig samverkan både i forskningssammanhang och i kliniskt arbete.Vi är alltid intresserade av nya samarbeten och avtal.

Kontakta oss för vidare diskussioner.

Kontakta oss

Patientinflytande

Image

Vi vet att alla har olika behov och olika förväntningar på sjukvård. Vi anser att alla skall kunna vara delaktiga i sin egen vård och vi erbjuder ett individualiserat upplägg där du som patient själv har kontroll över hela vårdförloppet.

Din säkerhet har högsta prioritet.

Vi anser också att din integritet är viktig och erbjuder tex utökad sekretess.

GDPR OCH INTEGRITETSPOLICY